HTML

gömbvillám

Agymenésem, főleg haveroknak, barátoknak, rajongóknak, gruppieknak...

Friss topikok

Fon-o-gramm...

2009.02.17. 02:30 :: leopold getz

Még csütörtökön (február 11.) volt az m1-en, de csak most volt időm leírni...

Egyébként a teljes műsort
itt megnézhetitek az m1 archívumában...
Itt meg
megnézhetitek a jelölteket, nyerteseket, pontosabban és hivatalosan.
Vegyétek és egyétek..!

Figyelem! Az alant olvasható (alantas :) ) írás a szerző akkori, pillanatnyi lelkiállapotát tükrözi, és vágatlan verzó!


 

Szóval Fonogram Díjátadó Gála... (A Magyar Hanglemezkiadók Fonogram díja)

20:32-kor kapcsolok az m1-re (igen, az elejét nem láttam!), éppen Rudán Joe és bandája bohóckodik a színpadon. Fasza szólók, jó hangzás, csak szar. Rendben van minden, míg meg nem hallom az éneket. Olyan szövegekkel operálnak, ahol a sorok végén a "már" meg a "még" szerepelnek. Gagyi is. Nem tudom, de ezeknél a régi arcoknál a szövegírók hétköznap gyerekverseket írnak? Százmilliószor lejátszott, klisés roxar. Nevetni sincs kedvem. Kapcsolok, el.

Vissza. A nagyon helyes Novodomszky Évi és Gundel Weaver vezeti a műsort. Rendben van. Amúgy sablon szövegek, de azért erős négyes, meg mosolyognak is.

Az év külföldi dance-pop albuma következik. Kéri Mária nyeri, kapja (biztos örül neki, hehe...), pedig a fekete párduc Beyonce is jelölt volt - bocs nominált - nekem inkább ő. Tibor barátom - aki a gáziparban dolgozik - mondta egyszer, amikor együtt néztük nála az MTV-n a Beyonce meg e Shakira közös számát, klipjét, hogy:
"- Meglásd, egyszer megdugom mind a kettőt!
- Persze, Tibikém, hagyjá' má'!
- Mié'? Ők i s gázzal főznek! Maj' jó' leszereltetem az órájukat, azt’ majd könyöröghetnek, bazmeg!"

Úgyhogy én csak távolról csodálom Beyoncét, mert a barátom már lestoppolta, haver csaját azé' meg mégse má'. :)

 

 





 

Az év hazai dance pop albuma következik. (Sok minden nem történik, meg kapcsolgatok is.) A jelöltek közt Emilio, Animal Cannibals, Karányi, Cozombolis, Grúvhausz. Az Animál Kannibálsz meg a Kozombolisz dance meg Pop? Jé.
KARÁNYI nyeri. Jó' van, még él a remény.

Közben volt fellépő az Amber Smith. Fasza, a szám is jó, de nagyon rosszul szól...nagyon rossz a keverés...

Az év jazz-albuma következik. Babos bácsi megy ki és adja át a díjat.
A jelöltek többsége pont olyan "lélekpöckölgetős" jazzt játszik, amit bírok. Van itten Barabás Lörinc Eklectric, Harcsa Veronika, meg Kozma Orsi Quartett is - ami nekem nagyon kellemes csalódás volt, mikor hallottam - úgyhogy ez legalább tényleg jó mezőny. Végre kúúúltúra (nevelési célzattal, helyesírásilag...említhetnénk még az árúúúházat is, ugye...).
Harcsa Vera viszi a díjat. Kicsit meglepődik mindenki, mert két öltönyös faszi megy ki átvenni a díjat, gondolom a zenekarból. Kár, mert megnéztem volna a csajt. Jó nő. Örülünk Vinszent.

 

 

 

 

 

 

 

Valami vámpíros jön és Anti Fitness Club, konferálja be a Novodomszky-Gundel páros. Na ne má' bazmeg! Rosszat sejtek... Színpad besötétedik négy nagykopasz maffiózónak öltözött, öltönyös figura behoz egy koporsót. Na ne má’, abból fog kijönni azafasz? Jajj, de eredeti... És igen: leteszik, kimászik a gilisztatestű kölyök, akinek egy fél hardwarestore van az arcába építve, és megpróbálja hatásosan-vámpírosan elkezdeni, de már az első hangoknál hallatszik, hogy itt valami szánalmas produkció lesz. Ja, és természetesen - hogy Kiss Ádám szavaival éljek - "Egyik szeme barna a másik haj." Amióta feltalálták a távirányítót ez nem akkora probléma, mert "pitty", oszt kész. Inkább az a probléma, hogy ez a "színvonalas" műsor az m1-en megy...

 

 

 

 

Visszanézek. Bodrogi Gyuszi bácsi van a színpadon. A legjobb gyereklemez kategória nyertesét fogja bemondani. Bírom a Gyula bá't. Mint Süsü hangja is klassz volt, de legjobban Béla bácsiként, Linda apjaként szerettem. Amit Klárikával (Pécsi Ildikó) műveltek a Lindában, az zseniális. Most is „Süsü-hangozik” egy picit, aztán elfelejti bemondani a nomináltakat (milyen buzi átvett szó ez...mint a "celeb", bazmeg) és csak a nyertest mondja. Az év hazai gyermek albuma: Csilla - Valami mindig szép. Oké. Ki az a Csilla, nem tudjuk, de csinos nő. Átveszi. Lemegy.

 

 

 

 

 

 

Következik az év dala. Tűkön ülök (na, azé' nem). A Sláger Rádió honlapján lehetett szavazni. Ajjaj, bazmeg. Mi lesz az akkor? Harangozó Teca? Vagy rosszabb, esetleg Ákos? Nem. Sokkal rosszabb: Republic. Jézus. Tüntetőleg elkapcsolok pár másodpercre.

Visszanézek. "...3 húsos brácsa..." - aszongya Novodomszky Évi. Hehe. Következik a Napra együttes. Végre valami faszán szól az este folyamán, csak nem az én zeném. Megin' egy jó csaj és a hangja is jó. Má'hogy az énekesnőnek.

Az év külföldi alternatív albuma. Al-ter-na-tív? Még használják ezt a szót zenére? Na, ez van, amikor olyan majmok tolják "a szakma" szekerét, akik a 80-as években bebetonozták magukat "oda". Kings of Leon - Only By The Night. Ja-ja, a Sex on Fire az pölö jó.

Ugyanennek a magyar megfelelője jön. Bornai Fészekfrizura Tibor (Káefté) adja át a díjat. PUF, Vad Fruttik, HS7, Amber Smith, Kowalsky. Ez az alternatív??? Ezek a zenék azért elég népszerűek, rendben is vannak. Akkor mi a kibaszott main stream? Amberék nyerik. Oké. Már láttuk őket. Rendben van.

 

 

 

 

 

 

Új fellépőt konferál Novodomszky "Bájos" Évi. Valami Hard nevű zenekar (Utánanéztem ma: H.A.R.D.), akiket sokan ismernek már, meg mos'már épp ezért angolul énekelnek, meg hű. Hát a szám olyan, amit kb. a Baywatch valamelyik '94-es epizódjában lehetne csak leadni, amikor is Mícs nézi a naplementét... Pataki Attilás énekes-integetés, keresztbe-ököl, faszcibáló gitárszóló, fejkendős dobos, buzibőrnadrág, '82-es lelógó-hosszúhaj, minden játszik. Időutazás. Nevetség³, befosás. Honnanafaszból szedtek elő ilyen bandát?

 

 

 

 

 

 

Külföldi modern pop-rock következik. Duffy, Katy Perry, Madonna (ez mit akar még?), Pink, Killers. Duffy győz. Én szeretem. Atom 60's, northern soul feeling (legalábbis sok száma). Brááávó! Ja, meg még jó csaj is. Klipekben legalábbis mindenképpen. Úgyhogy ez franyesz.


 

 

 

 

 

Hazaiban ugyanez a kategória: Csepregi Éva nyújtja át a díjat, de előtte ilyet szól, hogy "...bla-bla-bla szakmai elismerés járjon a közönség elismerésével is..." Köszönjük, Éva! A megjelöltek: Ágnes, Fitnesz Antalék Klubja megin', Belmondó (halk yeah szám sarkából), Hö-hö-hö-Hooligans, (pfff), Kovácsovics Fruzsi, Soffi (na ettől mentsen meg...). Fruzsi nyer. Amúgy aranyos kis nő, a többit hagyjuk. Elkapcsolok.

Gyors' visszamegyek, de elég nehéz követni, miről is beszél Gundi, meg Novi Évi. Aztán rájövök, hogy nem azért mert elkapcsoltam. Átkötöttek.

Következő fellépő az Unbending Trees. Jaaa, hogy ezek ők? A szám ismerős, tetszik is, hallottam is már, asszem a Petőfibe'. Jöhet. Maradok tisztelettel m1-en. Sikertelen szigorlat és/vagy szerelmi csalódás után ne hallgassuk meg azért. De jó. Sok taps. Persze hogy.

Éééés, következiiik: külföldi KLASSZIKUS pop-rock. Aztabazmeg! Mi a 'szom az, hogy "klasszikus"? Van itt mindenféle jelölt: Mamma Mia filmzene (?), Michael Buble (na ő pl. tuti), Kid Rock, Seal. Így nem is rossz. Kölyök Szikla nyer (tényleg, indián név ez vagy m?). Jó, meg minden, de valaki magyarázza már meg nekem, hogy Kid Rock rap-country-hazárdmegyelordjais-délirock zenéje ugyan mi a fasztól klasszikus!

 

 

 

 

  

 

Hazai klasszikus pop-rock jön. Novodomszky Évi bejelent egy talpig bőr öreg rockert, akit Horváth Attilának hívnak. Olyan szöveget tol, hogy...mindegy, hagyjuk... A jelöltek: Rúzsa Magdi, Zséda, Deák Bill, Nox, meg valami Dés-Bereményi musical-es cucc - a Férfi és nő. Zséda nyer. Kimegy, megin' tipp-topp. Szép. Hangját is szeretjük. Úgyhogy okés.

 

 

 

 

 

 

Gundi: "Herrrkulesként a színpadon: Feke Pál - Tégy csodát." Jesszusom! Távirányító. Klikk. Úh, Győzike. Plitty. Valamelyik helyszínelők - éppen egy pisztoly csövében vagyunk. :) Picit maradok. Vér, ondó, számítógépes elemzés. Flitty. Animal Planet - valami tengerimalac-féleségek túrják a földet. Plikk. Klikk. Pitty. Trikk. Komédija Centrál - Beugró. Wehhe! Maradok kissé. Visszanézek: még mindig csodát tesz a Herkules. Kivárom a végét.

T. Sándor rendőrszázadost mutatják be, aki harcos és az illegális zeneletöltés elleni küzdelem éllovasa. Ba52d meg! Most meg egy kormánybiztos beszél a hamisítás elleni hadakozásról. Ilyet szól, hogy: "bla-bla-bla...Most pedig az kap díjat, akinek a legtöbben töltötték le az albumát legálisan." Állam a párnán. És tudjátok, ki kapta? Szinetár Dóri meg a férje, a musical-es bohóc albumukért. Úgy látszik, a júpíszí már minden faluba bekötötte "a' internettet", és a letöltéshez szükséges kód valamelyik magazin melléklete volt... Kapcs.

Vissza. Deék Bill kapja az életmű díjat. Eddig még nem kapott? Mié' nem? Jó helyen van az a díj! Jön a jóhangú Keresztesi Ildikó és duettet rögtönöz Captain Billel. Jópofa.

Egyre többet mutatják a 2-3 sorban, a színpad környékén elhelyezett 18-20 év körüli statiszta "tömeget". Innen látszik, hogy sztájliszt aggatott rájuk ezt-azt, hogy "trendi-kompatibilisek" legyenek, vagy naggyon durva a dress code a bejáratnál!

Novodomszky Éva cuki!

Na, a harmincegy-két évesen már komplett fasz-ripacs Harsányi Levente adja át a következő díjat. 1-2 üdítő kivételtől eltekintve ez a parasztmulattatós kategória. Az év hazai szórakoztató zenei albuma. Szinetár-Bereczki viszi. Vigye. Dóri egyébként már asszonyosodik, de még szép.

Van még egy díj és Gundi habot akar tenni a tortára. Jön a Kft. Nézzük meg!

De előtte még az év felfedezettje:
"Az ifjú tehetségek, az év felfedezettjei:
Anna And The Barbies
Anti Fitness Club
Horváth Ákos
The Unbending Trees
Turn Of Mind"
Ha az izé, a' Anti Fitness ge*i nyeri, én kiba52om az ablakon a tévét! "A nyertes pedig…..."
A kur*a anyátokat! Azt! Nem dobom ki az ablakon, elküldöm, nektek, azt' nézzétek ti, ba52d meg!

Gundi és Évi elköszön és legális zenefogyasztásra hív fel. Majd jön a Kft. "...az önkiszolgálóban balhé van..." :) vagy mi a szöveg! A legvégén eltolják még az Afrikát is kissé felturbózva, áthangszerelve. Körbejár a kamera, láthatunk még egy-két nagyit estélyiben, meg a Heaven Street Seven tagjait egy asztal körül záróképeknek.

Ide még írtam egy nagyon durva részt zárógondolatként a mai magyar lemeziparról meg a "szakmáról", de inkább Rátok bízom a konklúzsönt!

Csak ennyit:

"Hey, Beavis! That's suck!"

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene szar díj szakma fonogram zsűri

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalraba52as.blog.hu/api/trackback/id/tr85947847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása