HTML

gömbvillám

Agymenésem, főleg haveroknak, barátoknak, rajongóknak, gruppieknak...

Friss topikok

Napi poén

2008.11.26. 19:39 :: leopold getz

Egy másik nagy kedvenc:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szereplők:
Móricka: M
Móricka Apukája: A
Játszódik: napjainkban

Móricka egy szép júniusi napon elballag az oviból...
A: Hát Móricka, Te most már nagy gyerek lettél. Mit szeretnél, mit vegyek neked? Megvehetem a legnagyobb Legót, vagy egy vadiúj piros biciklit, ami a szomszéd kisfiúnak is van. Mit szeretnél?
M: Hát, épesapám én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
A: De hát most megkaphatnád tőlem ezeket a...
M: Nem, épesapám én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
Az apja csak vonogatja a vállát - majd kinövi - és megveszi neki a pici, piros ping-ponglabdát.
Móricka beteszi otthon a vitrinbe és aláírja egy cetlire: "Életem első pici, piros ping-ponglabdája".
Telnek-múlnak az évek, Móricka egyre cseperedik és elballag az általános iskolából is. Kitűnő átlaggal végez, a fater roppant módon büszke rá.
A: Kisfiam, most nagyon büszke vagyok rád! Kitűnő tanuló voltál, mindenben az első! Mit kívánsz ezen a jeles napon? Vegyek neked egy robogót? Vagy megvegyem neked a legdrágább videójátékot?
M: Hát, épesapám, én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
A: De hát, kisfiam! Tudod mit? Elviszlek a piroslámpás házba a Malvinhoz! Ő majd megmutat neked minden szépet és jót, amit eddig csak újságokban láttál! Elég nagy vagy már ahhoz, hogy ezt mind-mind megkapd!
M: Nem, épesapám én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
Ez a kölök teljesen hülye! - gondolja magában Móricka apukája, de hát nincs mit tenni, megveszi neki a pici, piros ping-ponglabdát.
Móricka beteszi otthon a vitrinbe és aláírja egy cetlire: "Életem második pici, piros ping-ponglabdája".
Telnek-múlnak az évek, Móricka egyre cseperedik. Ő lesz a gimnáziumi kosárlabda csapat kapitánya, a történelmi szakkör legígéretesebb tanulója, a diáktanács elnöke és minden tárgyból szín ötös. Az egyetemek számtalan ösztöndíjjal bombázzák, csakhogy náluk tanuljon.
Eljön az a várva várt pillanat, amikor elballag Móricka a gimnáziumból is. Szülei remegő lábakkal, könnyeikkel küszködve, virágcsokor-költemények alatt roskadozva hallgatják, ahogy minden oklevél, érem serleg átvételéhez Mórickát hívja ki az igazgató, és a végzősök beszédének elmondása után a szalagot is Móricka tűzheti fel az iskola zászlajára. A ceremónia után az örege odalép Mórickához a zokogó rokonokat arrébb lökve és így szól:
A: Na fiam, most annyira büszke vagyok rád, mint ahogy még senki nem volt büszke a fiára! Ne szólj semmit, fiam! Hallgass végig és mondd meg nekem, hogy mit szeretnél tőlem a ballagásodra kapni! Tudod, hogy jól megy a vállalkozásunk, sokmindent megengedhetünk magunknak! Tehát: elutaznál esetleg egy szigetre 5 bombázó maláj kurva társaságában egy hónapra, egy luxusszállóba? Mindent megtesznek neked a lányok, amit csak kérsz! Gondolj csak bele! Vagy: itt ez a katalógus, válaszd ki belőle a legmenőbb sportkocsit, és holnap a ház előtt fog állni! Vagy: befizetlek egy űrutazásra, az most nagyon menő, és felejthetetlen élmény! Na? Melyiket választod?
M: Hát, épesapám én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
A: Ba**d meg, fiam! Hát ennyire hülye vagy? Tudod mit? Amit mondtam, mind, szépen egymásután megkapod! Na?
M: Nem, épesapám én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
Az apja maj’ felrobban a méregtől, hogy csak neki lehet ekkora fa** fia, de teljesíti a fiú kívánságát, és odaadja neki a pici, piros ping-ponglabdát!
Móricka beteszi otthon a vitrinbe és aláírja egy cetlire: "Életem harmadik pici, piros ping-ponglabdája".
Az idő egyre csak telik, ahogy az szokott… Móricka a legmenőbb egyetemre jár, másodállásban tanársegédként tevékenykedik egy híres professzor mellett. Minden tanára csak csodagyerekként emlegeti. Móricka hatalmas nemzetközi karrier előtt áll.
A diplomaosztó ünnepségen az apja nagyon büszkén, de nagyon félve ballag oda a gyerekhez.
A: Fiam, te már mindent elértél, amit ilyen idősen el lehet érni! Sőt többet is! Kérlek, fogadd el ezt a két kulcsot, tőlem és anyádtól, diplomaajándékod gyanánt! Az egyik a rózsadombi villa, a másik pedig az ezüst színű Jaguar kulcsa! Kérlek fogadd el!
M: Nem, köszönöm, épesapám, de én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
Az öreg ott a helyszínen összeesik, alig tudják fellocsolni, és mindenki reménykedik, hogy nem veri agyon a fiát. Nincs mit tenni, ez a gyerek klinikai eset – gondolja az apja – és odaadja neki, amit kért!
Móricka beteszi otthon a vitrinbe és aláírja egy cetlire: "Életem negyedik pici, piros ping-ponglabdája".
De az idő nem áll meg… Móricka a legmenőbb amerikai kutatóintézeteknél dolgozik, a legmenőbb a szakmájában. A People magazin címlapján évente legalább két alkalommal szerepel. A doktori címet is az Egyesült Államokban szerzi meg. A NASA főnökei és az amerikai elnök is jelen van az ünnepségen. Móricka szüleit limuzin viszi a repülőtérről a Ritzbe, onnan pedig az átadóünnepség helyszínére, szóval hatalmas a felhajtás. Az eseményt 65 ország tévétársasága élő-egyenesben közvetíti! Szólítják az emelvényre Mórickát. Meleg kézfogások és csattogó vakuk közepette, megköszöni a szüleinek a támogatásukat, amivel idáig nem juthatott volna el. A mama és a fater majd összehugyozza magát a gyönyörtől, és mind a ketten bőgnek, zokognak, mit állat!
Az ünnepség utáni fogadáson megfogja Móricka karját az apja és sűrű „Execuse me!”-k közepette félretolja a fiát.
A: Fiam! Most már nem tudok mit mondani neked. Te mindent elértél. Befutottál, igazi nagymenő lettél. Egyes pletykák szerint az ENSZ vezetői székét is visszautasítottad, annyira szerény vagy! Szépen kérlek, és most fogadd el tőlem az ajándékot! Egyre jobban mennek otthon is a dolgok, ezért arra gondoltam, hogy neked ajándékozom azt a szállodaláncot, amit a múlthéten vettem a nyerő MOL-részvényeimből J. Kérlek, ne szólj semmit, csak fogadd el!
M: Nem, köszönöm, épesapám, de én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
A: Az apa már nem is szól semmit, csak legyint egyet, átnyújtja a pici, piros ping-ponglabdát a gyereknek, megfogja a mama karját, és a First Lady társaságából elrángatva elrohan, majd még aznap este repülőre ülnek és go haza…
Móricka beteszi otthon a vitrinbe és aláírja egy cetlire: "Életem ötödik pici, piros ping-ponglabdája".
Innentől a szekér megy magától. Nobel-díjra jelölik Mórickát, és szakmai berkekben azt beszélik, hogy ő a legesélyesebb rá. Meg is kapja!
Újra pompázatos ünnepség következik, amelyen megint Móricka az ünnepelt. Természetesen hivatalosak a szülők is. Apuka nem igazán akart elmenni, de mivel a Svéd Király saját kocsiját és meghívóját küldte értük, ezért felhúzta Armani szmokingját és megadta magát. A palota bejáratánál már rutinosan kezelt le a legnagyobb tagokkal, és haverként pacsizott a főméltóságokkal, de titkon nagyon félt az este végétől… Lezajlott az ünnepség, Móricka mennybe ment. Az apukája a bejáratnál várta. Nem kérdezett ő már semmit, csak felmutatta egy gyönyörű karibi sziget, és Görög Zita, Salma Hayek és Cameron Diaz közös, leszbi-pornó fényképét és a következőt mondta:
A: Fiam, ez a tied, MIND (!).
Majd a kezébe nyomta a képeket és a legvégén még egy 1.000.000.000 dolláros csekket is. Móricka kezéből kihullottak az ajándékok és csak ennyit mondott:
M: Nem, köszönöm, épesapám, de én csak egy pici, piros ping-ponglabdát szeretnék!
Az apja már készült: elővett a zsebéből egy direkt erre az alkalomra készített, díszdobozos pici, piros ping-ponglabdát és átadta. Aztán sóhajtott egyet és elment.
Móricka egyszerűen szárnyalt az elkövetkező években, és csak a tudománynak élt. Egyik délután egy mérnöke rosszul állította be a kondenz-turbó-generátor plazmareaktorát és iszonyú ipari baleset kerekedett a csöppnyi hibából. Móricka is súlyosan megsérült, de kimentették. Fekszik a szuper-titkos földalatti kórház intenzív osztályán és csak hörögni tud, mellette gépek pittyegnek, amik még életben tartják. A szüleiért az elnök különgépe ment el, hogy végső óráiban még mellette lehessenek.
Papa és mama ülnek az ágya szélén, és a kezét szorongatják Mórickának. Az orvosok egyre ijedtebben nézik a monitorokat. Félrehívják a szülőket és közlik velük, hogy a fiuknak már sajnos csak percei vannak hátra.
Móricka apukája küszködik a könnyeivel, és csak annyit tud mondani:
A: Fiam, tudod, hogy anyád és én is mennyire szeretünk. De egyet árulj már el nekem: mire kellettek neked azok a pici, piros ping-ponglabdák!
M: Édesapám, azok a pici, piros ping-ponglabdák: aaahhhh-arrrggghhh………………………….

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalraba52as.blog.hu/api/trackback/id/tr27790122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása