HTML

gömbvillám

Agymenésem, főleg haveroknak, barátoknak, rajongóknak, gruppieknak...

Friss topikok

Kaukázus koncert (Rocktár-2009.09.05.)

2009.09.14. 22:25 :: leopold getz

Na ilyet se még. Koncertbeszámoló, amolyan hevenyészett. Olvass! Puszi! 

Hely: Rocktár, Kiskunfélegyháza
Idő: 2009.09.05.
Jegyár: 1000-1500 HUF
Nézőszám: kurvasok
(A képeket Pataki Julcsi készítette és bocsájtotta rendelkezésemre. Köszi.)


- Hé, lesz Kaukázus koncert a Röcktärba'! Menjünk?
- Ja, nézzük meg. Azt a biciklis számukat bírom, tudod, amibe' van az hogy „...ha nem baj én is megpróbálom, van célom és van irányom...”, az az izé, a napenergiás!
Na kábé így indultunk el Kojkázusra, ahogy hívtuk magunk közt.
Megvettük elővételben a jegyet, mer' úgy egy ötszázassal olcsóbb volt, aztán hogy a tegnap esti és a ma délutáni italozást még megfejeljük egy koncertélménnyel is, elindultunk a helyszínre.
Ásványvízzel indítunk, az erős mérgezés miatt, kimegyünk dohányozni, lézengünk, meg belenézünk az előzenekarba. Helyi ismerős srácok új projektje, csinos-lenge nyáriruhát viselő énekes-frontlánnyal, meg fuvolista-lánnyal. Így egyéb adottságokra is felfigyelhetünk. Jobbára feldolgozások, két akusztikus gitárra, basszgitárra, fuvolára. Érdekes. Nem rossz.
További lézengés, beszélgetés, dohányzás, egyéb félreértések tisztázása hölgy ismerőssel és az első doboz sörök után a koncert kezdetét jelző légószirénára bearaszolunk. Kurvasokan vannak. Keverő és a VJ-pult előtt frankó helyet találok, odafészkelem be magam.

Teszkóval kezdenek. Na, ezt ismerem! Múltkor láttam valamelyik reggeli műsorba', csak ott a teszkó helyett expót, szeszkót és egyebeket mondtak – vicces volt, tényleg. Hiába, kereskedelmi adónál nem teszkózhatsz csak úgy szabadon. „Feladom a csekket az anyjába!” - ez a kedvenc sorom. Sokan vannak. Következő szám az „angliás”, amiről még a koncert előtti felkészülésben kiderült a tyúbon, hogy igazából Magashegyi Underground dalként jegyzik, de, hogy ezt is a Kardos írta, vagy mi, de nem vágom. Mindegy is. Sokat nyomja az emerkettőpetőfi – naponta többször is - éppen ezért nekem már unalmas. Elmegyek addig, teszek egy kört a dohányzóba'. Visszaérek, jön egy olyan szám, ami ismerős, beperdülök mozogni a sűrejébe, de kiderül, hogy nem az amire gondolok, úgyhogy lelassulok Egy kőrészeg, szemüveges csóka, aki már kint is óbégatott, végig lökdös, kimegy a fél söröm, de ez benne van egy koncertben, úgyhogy emiatt nem sírok. Pár perc múlva inkább mégis kimegyek cigizni meg egy sörért, mert már idegesít a srác.

Mire visszamegyek, ismeretlen számot játszanak. A dobos olyan arcokat vág a plafonra, mint egy Muppet Show-figura. Aztán valami lassú... Hiába, tán három számot ismerek tőlük – ezt már a dohányzóban beszéljük - Viki összeszámolja: ő hatot. Nem állunk túl jól. Asszem páran vagyunk csak itt, akik nem fogyasztottak minden Kaukázus albumot és csak a rádióra támaszkodnak, de hát itt mutassátok meg, fiúk! A szövegek zseniálisak, ez már a pár rádiós számból is kiderült, de a koncert alatt jókat borulok a frankó, vicces, mégis kurvára eltalált, elgondolkodtató szófordulatokon. Például jön a Hol a rendőrség című szám, ami a manapság hétköznapivá vált rohamrendőrös bulikról szól. Jó! Közbe' hátra-hátrafordulok Ákoshoz a VJ-pultra, mert ott van fény, és lefirkantok egy-egy szót a lapra (amit most próbálok kiolvasni és kibogozni). Ákos egyébként kurvajó anyagot rakott össze ma estére, amit a szőke frontember meg is jegyez többször a koncert alatt. Például most valami antiglobalista szám megy, ez alá a mekkdonáldztól kezdve az esszóig egy csomó logót kever különböző utca- és háborúsjelenetek közé, fogaskerekek mennek, meg mindenféle fasza animációk. Állat.
Jön egy szám, bekonferálja: Palesztína. Tökösebbek lennének, mint gondoltam?! Mi lesz ez? Hallgassuk csak! Jó-jó, a Palesztína itt az ellenállás szinonimája, de nagyon rendben van. „...én a mozgalomban hiszek...”. Zsír! A basszer taréjjal a fején nyomja – nem tudom, ez mennyire ad hitelt az összképnek, de tán nem is fontos. A gitáros srác meg úgy néz ki, mintha az Illésből szalasztották volna: mátyáskirály-frizura, kis bajusz, zakó... Szám után gitárcsere. Profik: road-ok, saját hangos-munkatárs, nagy(obb), takaros turnébusz. Jó sok koncertjük lehet. Mondjuk elnézve a sikítozó tinilány-tömeget, értem is. Nézem tovább, meg nem mondom, melyik szám jön – abszolút nem ismerős – de bírom ezt a kölyköt meg a szövegeit. Nem egy rocksztár-alkat, mégis kihozza a közönségből, amit kell. És őrjöngenek. Most például „szabad a színpad” és úgy nyomják el az egyik számot, hogy fent van a színpadon vagy 30 bomlott agyú tini-picsa, meg egy dagadt faszi, akin mindenki röhög, ahogy ott feszít. Lökdösik a dobot, a mikrofonállványokat meg a zenészeket. A dobos tényleg jól tolja, ugyanazzal az égremeredő nyitottszájú, kézibáb-ábrázattal, mint eddig. Egyre többen vannak a színpadon. Lassan mindenkit le is zavarnának, de a kiscsajok nem nagyon akarnak lejönni. Még páran megérintik a frontembert aztán lemásznak. Hihetetlen, micsoda cirkusz!

Folytatódik a só. Valami jó kis reggae szól, gyorsan kiszaladok egy sörért, 20-30 másodpercembe és 250 forintomba kerül. Hintázok, figyelem a zenét, nagyon jó. Aztán tolnak egy húzósabb számot – hiába, élőben minden zenekar zúz. És végre eltolják a Tartós békét! Ez most a legnagyobb árujuk. Én is ezt ismerem a legjobban, tetszik is. Szövege is frankó, gondolatban újra úttörő vagyok, papírt gyűjtök, biciklivel megyek dolgozni, meg dobálom az ásványvizes PET-palackokat a gyűjtőbe. Visszataps, visszamásznak és eltolnak egy feldolgozást (ami nekem a Belmondo Szentimentális rakkenrollja után a legjobban tetszett tavaly, az LGT-s MTV Iconon) az Ő még csak most 14-et.
Vége. Iszunk még pár sört, bomlunk, ők meg szállingóznak ki a buszhoz. - Szevasztok, jó volt! - ilyenek, de nem nagyon bratyiznak. Arc kicsit nagy... - Mindegy, szevasztok!

 

Lázadnak, antiglobalisták, ellenállnak, szelektíven hulladékgyűjtenek, beszólnak, saját maguk szerint is pacifista zenekarként működnek. Ebből kiindulva, a bulit, színpadot, profi produkciót látva ötös, de a flegmából kicsit vissza és akkor még szimpatikusak is lesztek!

Weblapjukról le lehet tölteni az összes számukat: „Szabadon másolható, terjeszthető, nyilvánosan lejátszható, és kisajátítható! Felteheted a netre, de már megelőztünk! ADD EL ÉS IDD EL!” :)

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert kaukázus kiskunfélegyháza kardos rocktár

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalraba52as.blog.hu/api/trackback/id/tr451382431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása